blad

Design

Voorkant
De aandrijflijn met zijn extreem lage zwaartepunt bood de designers de ruimte zich uit te leven in een ontwerp met een lage motorkaplijn en uitgebouwde wielkasten. Een ontwerp dat hoge verwachtingen schept ten aanzien van het rijkarakter van de BRZ. Ook in het Subaru-logo, de koplampen en de zeshoekige grille is het designmotief van Subaru duidelijk herkenbaar.


Zijkant
Het lage zwaartepunt van de BRZ draagt bij aan zijn sensuele lijnen met sportief gevormde wielkasten. Zijn esthetische schoonheid gaat gepaard met een functionele schoonheid die de aerodynamische eigenschappen ten goede komt, met details als de fraaie achterste dakstijlen, de extra schuin geplaatste achterruit en de opvallend vormgegeven bagageklep. Zoals het een echte sportwagen betaamt, werd zowel voor als achter voor een korte overhang van de carrosserie gekozen om het levendige karakter van de BRZ te benadrukken. Bovendien worden de wielkasten geaccentueerd met voorspatborden fraaie designelementen.


Achterkant
Door het contrast tussen de achterste uitgebouwde wielkastranden en de compacte cabine wordt nog eens extra de nadruk gelegd op de grote spoorbreedte van de BRZ en zijn sterke stabiliteit. Ook wordt hierdoor de fraaie achterkant met de karakteristieke achterlichtunits extra geaccentueerd. Het geheel oogt bijzonder sportief en doet de autoliefhebber verlangen naar uitdagende stuurmanswegen. Het aerodynamische en lichte karakter van de BRZ wordt nog eens extra onderstreept door de grote diffuser.

bzrexterieur1
bzrexterieur2
bzrexterieur3