outback_edited.jpg

SUBARU KONDIGT NIEUWE OUTBACK AAN VOOR BENELUX

26 jaar nadat de eerste generatie Outback werd voorgesteld, is de zesde generatie van de Outback het nieuwste model dat wordt geproduceerd op het Subaru Global Platform, wat zorgt voor extra voordelen op het gebied van veiligheid en efficiëntie.

Hoewel alle producteigenschappen en de prijs van het nieuwe vlaggenschip pas later worden aangekondigd, is ondertussen wel bekend dat de nieuwe Outback beschikt over een hertekend exterieur dat trouw blijft aan zijn wortels als crossover tussen een break en een SUV.

Op technologisch vlak beschikt de Outback over de merktypische 2.5L boxermotor met 169 pk, permanente vierwielaandrijving en een geüpdate Lineartronic-CVT voor een efficiëntere werking. De Outback wordt bovendien uitgerust met een ongezien arsenaal aan veiligheids- en rijhulpsystemen waaronder het Driver Monitoring System dat voor het eerst op de Forester werd gebruikt en een vernieuwd EyeSight-systeem dat wordt uitgebreid met extra mogelijkheden. Hiermee onderstreept Subaru opnieuw zijn ambitie naar het streven van nul verkeersdoden tegen het jaar 2030.

Een nieuw niveau van verfijning en luxe in het interieur zal worden benadrukt door het grote tabletachtige centrale touchscreen, met een intuïtieve bediening van de infotainmentopties en de belangrijkste voertuigfuncties. De Outback staat gekend om zijn enorme trekprestaties. De nieuwe Outback heeft net zoals zijn voorganger een geremd trekvermogen van 2.000 kilogram.

Luc Gyzels, woordvoerder bij Subaru Belux: “Met een geavanceerd pakket aan veiligheidstechnologieën en rijhulpsystemen leggen we bij Subaru de lat steeds hoger. De Outback zal een ongelooflijke specificatielijst hebben die hem bevestigt als het vlaggenschip van de Subaru line-up. Dit zal zowel de trouwe Subaru-klanten als nieuwe kanten aanspreken, die zich steeds meer bewust worden van de veiligheid, betrouwbaarheid en onverwoestbare techniek die het bezit van Subaru vertegenwoordigt.  De  Outback vestigde een geheel nieuwe klasse van voertuigen toen de eerste generatie in 1995 werd geïntroduceerd. Sindsdien is de Outback een belangrijke hoeksteen van het Subaru-assortiment geworden.”

Een overzicht van alle functies, specificaties en de prijszetting worden later vrijgegeven.