solterra.webp

SUBARU KONDIGT PRIJSZETTING, RIJBEREIK EN BESCHIKBAARHEID SOLTERRA AAN

Drie uitrustingsniveaus

De Subaru Solterra is per direct te bestellen met de keuze uit drie uitrustingsniveaus: Solterra, Sky Package en Two-tone Package. Net zoals het een rasechte Subaru betaamt, beschikt de instapversie van de Solterra over een zeer uitgebreide standaarduitrusting met onder meer permanente All-Wheel Drive, X-MODE, 18-inch lichtmetalen wielen, stoelverwarming vooraan, een warmtepomp en S pedal drive. Dit wordt aangevuld met paddles op het stuurwiel om het regeneratief remsysteem te optimaliseren. Zo staat de Solterra garant voor indrukwekkende offroad-eigenschappen en -prestaties onder meer te danken aan twee geavanceerde eAxle motoren, waarvan één de vooras aandrijft en de andere de achteras. Subaru Safety Sense, het uitgebreide pakket assistentie- en veiligheidssystemen bestaat onder meer uit Adaptive High-beam System, Dynamic Radar Cruise Control, Emergency Driving Stop System, Lane Departure Alert, Lane Tracing Assist, Pre-Collision System en Road Sign Assist. Safe Exit Assist, Blind Spot Monitor, Panoramic View Monitor, Rear Crossing Traffic Alert, een achteruitrijcamera en een digitale achteruitkijkspiegel vervolledigen het standaard veiligheidsarsenaal.

Het Sky Package verwent de chauffeur en alle inzittenden nog meer. Onder meer een panoramisch glazen dak, 20-inch lichtmetalen wielen, synthetisch lederen bekleding, stoelverwarming achteraan, het verwarmbaar stuurwiel, een high-end Harman/Kardon-speakersysteem, en Subaru’s meest geavanceerde multimediasysteem behoren tot het hoogte uitrustingsniveau. Het Sky Package kan bovendien verder worden uitgebreid met het Two-tone Package. In deze uitvoering wordt de Solterra Sky Package voorzien van Two-tone metaallak Harbor Mist Grey Pearl met raamstijlen, dak en dakspoiler in zwart.


Rijbereik

Dankzij efficiënte motoren en energiebeheer tonen de officiële, gehomologeerde WLTP*-cijfers dat de Solterra met permanente All-Wheel Drive een autonomie heeft tot 466 km met een volledig opgeladen batterij, met een efficiëntie van 160 Wh/km. Voor de Solterra Sky Package (en het Two-tone Package) met 20 inch velgen bedraagt de officiële autonomie tot 416 km met een efficiëntie van 179 Wh/km.

De Solterra levert een maximaal totaal vermogen van 160 kW/218 pk met een koppel van 337 Nm, goed voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 6,9 seconden. De topsnelheid blijft met 160 km/u gelijk voor elke uitvoering. 


Electricea

Voor de lancering van de Solterra is Subaru Benelux een samenwerking aangegaan met E-mobility bedrijf Electricea. Deze laadoplossingenspecialist voor elektrische voertuigen kan op verzoek van zowel de zakelijke klanten als particulieren het bijpassende laadstation plaatsen en een merkonafhankelijke laadpas leveren. Aan de hand van het 150 kW (CCS2) DC-snellaadsysteem is de batterij in ongeveer 30 minuten tot 80% opgeladen, (of ongeveer 150 kilometer range in 10 minuten).